Konu: Aşılama
View Single Post
Eski 16-12-2016, 22:33   #1056
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Sn. heyamola;

Sn. tarkuya nasıl tarif edeceğimi elimde yaşayan ağac olmadığı için internetten arama yaptırmıştım. Nedense meyve iriliğini orta olarak yazıyorlardı. Çiçek sayısı az olduğunda çok iri meyveler verdiği bilgisi bulunmaktaydı. Benim yediğim meyveler sizin kayısılara benziyor. Görmüş olduğum en büyük kayısılar roksana cinsi.

Bahçede olan zerdali nerede ise her yıl ürün veriyor. Ancak kayısılardan çok az ürün alıyorum. Başka bir kayısı ise her yıl süper çiçek açmasına rağmen 4 yıldır hiç ürün verdiğini görmedim. İlkbahar donlarına yakalanıyor. Artık ümidi kestim ondan. Ağaç çok yaşlı olunca da aşı yapmak zor. Bu yıl roksana kalemleri getirtebilirsem onlardan aşılamayı düşünüyorum. Bu bölgede sormuş olduğum kişilerden öğrendiğim en geç çiçek açan roksana. Kendisine de verimli bir cins.

Yeriniz müsait ise farklı cinslerden dikmek onların farklı zamanlarda çiçek açması ile en azından bir kısmından meyve alma ihtimalini yükseltiyor.

Bu yıl dikmiş olduğum iki tane roksana fidanın ve bir başka cins kayısının muhtemelen geldiği yerde sıkıntı olduğu için uyanmadılar. Malatya cinsi olanlar ise güzel bir gelişim gösterdi.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön