View Single Post
Eski 15-12-2016, 12:30   #42
machinehead
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sfy Mesajı Göster
merhaba,

ilk aşamada mantar kiti siparişi vererek başlayacağım, siparişimi verdim geldikten sonra aşamaları sizlerle paylaşacağım.
---
11 gün önce almış olduğum mantar kiti maalesef küflendi, sanırım sorun bendeydi. bu aşamadan sonra ne yapmalıyım bilemedim.
---
maalesef küflendi ve atmak zorunda kaldık firmaya durumu bildirdik. keşke atmadan önce resimlerini çekseymişiz, değişim yapabileceklerini bildirmişlerdi.
resim olmayınca inandırıcı olmadı sanırım o yüzden yenisini göndermediler.

ilk kit denememiz maalesef başarısız oldu.
Öncelikle yetiştirilecek olanın bitki değil bir canlı türü olduğunu ve spor ile çoğalıp dağıldığı bilgisini vermek isterim. Spor halinde olan radyasyon-ışık-ısı vb. değişimlerden etkilenmez çok dayanıklıdır ancak canlı ortama geçip miselyum yaratma aşamasında çok kırılgandır. Kiti nereye serdiğiniz – ışık miktarı - oksijenle teması önemlidir. Zararlı küfler’de aslında bir tip mantardır. Ancak küf oksijensiz ortamı sever ve oksijen miktarı düşen kitlerde küf oluşur. Sonucunda nem – ısı ve düşük oksijen yan yana gelince kaçınılmaz bir sonuç kontamine olmasıdır. Mantar yetiştiği yer itibari ile ısı ve nem’in yan yana geldiği bir yer olduğundan diğer şartlarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Her zaman temiz eldiven ve sterilizasyon için alkol ya da eldiven kullan at tipi steril eldiven değilse antibakteriyel sabunla eldivenli elinizi yıkamadan kitle uğraşmayın. Kitinizin içinde solumayın hatta zırt pırt kapağını açmayın. Kit üstünde hava girişi için açtığınız yerlere elyaf gibi inorganik materyalle hava filtresi yapın. Bu şartlara dikkat etmezseniz kontaminasyon olma ihtimali artacaktır.

machinehead Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön