View Single Post
Eski 07-12-2016, 09:28   #2831
nerime84
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-11-2016
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 5
Unhappy Teşekkürler...

Sevgili MaynaVira öneriniz üzere ve orkideme daha fazla kıyamam sonucu hiç üşenmeyip köklerin durumuna bakmak için saksısını boşalttığım da pek de hoş bir manzara ile ne yazık ki karşılaşmadım.

Köklerin durumu tamda bu resimlerde göründüğü şekildeydi.

Kökler oldukça sağlıksız uçlarından çürümüş ıslak ve sararmış bir şekildeydi. Sadece bir kaç yeşil kök ile yaşam savaşı veriyordu orkidem ne yazık ki. Toprağı ise tamamen oturmuş, sıkışmış ve saksının dibi ıpıslak su içinde ancak üstü ise kupkuruydu.

Sanırım köklerin bu kadar kötü görünmesine de bu durum yol açtı. Köklerin üst kısımları kuru yerleri resimdeki gibi kurumuş kararmış koyu bir renge dönmüştü. Uçları ise sararmış ve çürümeye yüz tutmuş cansızdı.

Öncelikle toprağı iyice bir harmanlayıp havalandırdım. Daha sonra elime aldığım bir makas ile sararmış kökleri kestim. Aslında neredeyse köklerin hepsi sararmış biçimdeydi ancak bu sararmış köklerin uç kısımlarında az da olsa taze yeni çıkmış yeşil kökleri de gördüğüm için onlara pek dokunmak istemedim. Daha sonra orkidemi tekrardan bu toprağın içine hava alacak şekilde toprağı çok sıkıştırmadan diktim.

Orkidemi eski küçük saksısından bu gördüğünüz büyük saksıya geçirmeden önce kökler yine çok sağlıklı olmamasına rağmen bu büyük saksıda bu sağlıksızlığın dahada fazlalaştığını gördüm.
Sebep yine saksı olabilir mi?

Oda sıcaklığım sizin söylediğiniz değerler aralığında. O konuya dikkat ediyorum.

Acaba sararmış kökleri uçlarında yeşil kökler olmasına rağmen tamamen budayıp bir kaç sağlıklı yeşil kökü bırakıp yenilerini mi beklemeliyim?

Umarım orkidemi daha kötü günler beklemiyordur.


Orkide torfunu yıkama ve gübreleme ilaçlama yönteminizi ilk kez duydum. Bunun içinde size çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda bu tavsiyenizi de yerine getireceğim. İlginiz içinde tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Umarım orkidemi yaşatabiliriz. Görüşmek üzere... (şu an için resimleri ne yazık ki yükleyemedim ama en kısa sürede yüklemeye çalışacağım)

nerime84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön