View Single Post
Eski 02-12-2016, 10:52   #35
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Mezarcı arı dediğimiz bir arıyı ben tesadüfen farkettim. Daha sonra belgeselde görünce taşlar yerine oturdu. Bu arı tırtılı yakalayıp uyuşturarak yumurtalarını bırakıyor ve oymuş olduğu deliğe bırakıyordu. Tırtıl içindeki yumurtadan çıkan kurtçuk tırtılı yiyerek büyüyor. Çektiğim birkaç fotoğraf var. Bulduğum zaman eklerim. Yabancı bir sitede gördüğümü alıntılıyorum.

Beneficial Garden Insects: Learn How Parasitic Wasps **** The Garden

Paraziter Wasp Bilgisi - Parazit Eşek Arıları In Bahçeleri Kullanma Yazıcı Uyumlu Versiyon Tarafından Görüntü Gilles Gonthier Jackie Carroll tarafından Eşek Arıları! bunlardan sadece söz size kapak için çalışan gönderirse, o zaman parazit Esek araya geldi zamanı geldi. Bu iğnesiz böcekler Bahçenizde hataların bir mücadele içinde ortaklarıdır. bahçelerde parazitik eşekarısı kullanarak sık sık böcek ile bitkilerin püskürtme daha etkilidir. hayat parazitik yabanarısı döngüsü ve nasıl bu böcekler bahçe yarar hakkında daha fazla bilgi alalım. Parazit Wasp Yaşam Döngüsü Kadın parazitik yaban arıları kendi karın sonunda uzun sivri bir yapıya sahiptir. Bir stinger gibi görünüyor, ama aslında bir ovipositor olduğunu. O zararlı böcekleri delmek ve içinde onu yumurtalarını yatırmak için kullanır. yumurtalar çatlar, daha sonra kısa bir süre için ev sahibi böcek içinde yem ve ne zaman kaçmak için bir delik kesti. eşekarısı bu yılda döngüsü birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Paraziter eşekarısı genellikle zararlı böceklerden daha sonra bahçede aktif hale, ve bazıları gördükleri zor o kadar küçüktür ki. onların ilerlemeyi izlemek için bir yolu yaprak bitlerini izlemek için. parazitlenene Yaprakbitlerinin cilt huysuz ve altın kahverengi veya siyaha döner. Bu mumyalanmış yaprak bitleri parazitik yaban arıları kendi iş yaptığını iyi bir göstergesidir. Nasıl Paraziter Eşek Arıları Bahçe Yardım reklâm Diğer birlikte parazitik eşekarısı, yararlı bahçe böcekler , kontrol altında bahçe zararlıları tutmak çok etkilidir. Geniş spektrumlu insektisit ile bahçe sprey Aslında, sorunun yerine iyileşeceğine daha da kötüleşiyor bulabilirsiniz. Eğer sorunlara neden olan haşere parazitik eşekarısı öldürdü ama değil çünkü bu. Parazitik eşekarısı tarafından yönetilen zararlıların dizi şaşırtıcı kısa bir şey değildir. Onlar etkili kontrol yaprak bitleri , ölçek , beyaz sinekleri , yaprak arısı larvaları, karıncalar , yaprak madenciler ve çeşitli tırtıllar . Onlar da dahil olmak üzere birçok böcek, yumurta parasitize Avrupa mısır deliciler , domates hornworms , codling kelebekler , lahana tırtılı ve ithal cabbageworms . Paraziter Wasp Bilgisi Otlar ve dahil ihtiyaç duydukları nektar ve polen, tedarik çiçek türleri ekerek bahçeye parazitik eşek arılarını cezp Kraliçe Anne dantel , dereotu , kişniş ve rezene . Ayrıca birçok çiçekli ağaçlar ve çalılar nektarı beslenirler. Ayrıca bahçede serbest bırakmak için parazitik eşekarısı satın alabilirsiniz, ama onlar yayımlanan nerede kalmak emin olmak için ilk nektar ve polen bitkiler bitki gerekir. Paraziter eşekarısı öldürme yaprak bitlerinin de faydalı bahçe böceklerin en etkili, ve onlar da diğer böcekleri ile mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. Biraz cesaret ile, bahçe haşere kontrol ortağı haline gelecektir.

Read more at Gardening Know How: Parasitic Wasp Info – Using Parasitic Wasps In Gardens Beneficial Garden Insects: Learn How Parasitic Wasps **** The Garden

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön