View Single Post
Eski 02-12-2016, 06:07   #1797
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn pin@r, damak tadı kişiden kişiye değiştiği için sormuş olduğunuz soruya ''budur''dememiz mümkün değil. Satıcılara bakarsanız hepsi birbirinden güzel. Siz yine de geçmişe dönerek sayfayı ayrıntılı incelemeye çalışın. Örneğin pek çok çeşidi olan domates için de hangisini önereceğiz arkadaşlara? Benim ''mükemmel'' dediğim çeşide siz '' eh işte'' yorumu yapabilirsiniz.

Ayrıca yetiştirilen ürün ortamı da çok farklı kılıyor elde edilen ürünü.Başıma gelen bir olay tam da buna örnek teşkil ediyor. Bu yıl şeker kamışı yetiştirmeyi denedim. Bahçe toprağım çok kötü ve az olduğu için neredeyse tüm bitkilerimi saksıda yetiştirmeye çalışıyorum. Şeker kamışını da hem toprağa hem bahçenin bir köşesine ektim. İçinde mükemmel harç malzemesi olan saksıdaki şeker kamışı hasat zamanı geldiğinde beni hayal kırıklığına uğrattı, neredeyse tadı hiç yoktu. Ama kötü bahçe toprağındaki ise bal gibi tatlı oldu.

Yerimiz az çeşit de çok ne yapacağız peki? Yorumlar da pek çok faktöre göre değişiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Ama yine de size kendi tercihimi belirteyim. Bal gibi lezzet istiyorsam böğürtlen yerine ahududuyu tercih ederdim. Öncelikle sarı ahududu sonra aksu pembesi.

Pek çok çeşit içinde öne çıkmış olan böğürtlenlerde ise benim favorim Tayberry, Karakablack ve Boysenberry. Şimdi başka bir arkadaş çıkıp farklı liste sunup '' benim de favorim budur'' derse ki mutlaka çıkacaktır, o zaman işin içinden çıkmak size kalıyor artık))

Hadi gene iyisiniz, kaptınız reçeteyi)) Şaka bir yana Antalya için ahududu önerebilirim. Böğürtlen için de dikensizlerden uzak durun. Elimizde ve satıcılarda daha bir sürü yorum yapılmayı bekleyen çeşitler de var.

Ne demiş Nazım '' en güzel şiir henüz yazılmamış olandır''.. Kolay gelsin.


Düzenleyen Lonicera : 02-12-2016 saat 06:37
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön