View Single Post
Eski 01-12-2016, 15:29   #812
Saparow
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 29-11-2016
Şehir: Aşgabat
Mesajlar: 32
Sayın Idris Şenol üstteki rakamlarla domates, biber, hıyar, fasulye, badem yetiştiriyoruz. Deǧerler dogrudur. Önceden ziraat mühendisi tarafından hazırlanmış bir degerdir.
Hatamı maruz kılın KNO3 olucakti, evet aynı deǧerleri kullanmaktayız, Hogland formulunun nasil oldugunu bilmiyorum, konuyu tamamen kavramış değilim. O yüzden sizden yardım istedim. Topraklının miktarını da eve gidince atarım. Tankların her biri 500 litre, artı 100 litrelik gübre karıştıranı tankımız var resimde gördüğünüz gibi, bildigim kadarıyla gübreleri 100 litrelik tankda karîştırarak seralara iletiyor makine.
Fiyat konusuna gelince burası bir uniwersite, sera devlet tarafından kurulmuştur, maliyeti 360-400 bin $ civarında dediler. Rakamların ne kadar doğru olup olmadıgını bilmiyorum. Dağdelen diye bir şirket var galiba. O şirket tarafından kurulmuş.
Benim bunları öğrenmek istediğimin sebebi de burası bir uniwersite ve boyle moderin seracılık ülkemize yeni girişti. Seracılık konusunda insanların pek bilgisi yok bu sitede dolaşırken sizin bu konuda uzman oldiğunuzu anladım. Gübre hazırlama yöntemini ögretebilirseniz memnub oluruz. Burdaki insanlara ve uniwersite ogrencilerine artı dışarıdan gelen çiftçi ve sera işine girmeye çalışanlar uniwersiteden bilgi almaya geliyolar o yüzden çok mahçup oluyoruz. O yüzden sizden büyük bir ricam bu gübe hazırlama yöntemini bizimle paylaşırsanız memnun olurum. Saygılarla.

Saparow Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön