View Single Post
Eski 25-11-2016, 13:10   #22
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Son mesajımda temizlik konusundan bahsetmiştim,o konuyu nasıl hallediyorsunuz?Tahtadan bakteri kapan sirke turşu vs deterjanla yapılan temizlikten illaki etkilenecektir değil mi?Sadece sıcak su temizlikte yeterli olur mu?
tahtadan bakteri kapar diye genel bir kural mevcut degil, ancak riski arttiriyorsunuz denebilir. deterjanla yapilan temizlikten neden etkileneceklerini anlayabilmis degilim. deterjani iyi duruluyorsaniz problem olacak kadar kalinti kalacagini zannetmiyorum. ancak deterjan yag cikarmak icin kullanilir, bakteri oldurucu ozelligli yoktur. bulasik sungeri kullaniyorsaniz eger bu sungerler buyuk ihtimalle evde bulunan en pis sey olacagi icin fermente urun hazirlayacaginiz ekipmanlara bulasik sungeri degmemesini tavsiye ederim.

eger bulasik makineniz varsa bulasiklari en sicak ayarda yikamaniz yeterli olacaktir, ancak makineden ciktiginda icinde su gollenmisse pis kabul etmeniz daha iyi olacaktir. fermentasyon yapacaginiz ekipmanlari sterilize etmek icin %70 saf alkolle silebilir veya kullanacaginiz ekipmanlari duduklu tencerede yuksek basinc altinda 25-30 dakika pisirebilirsiniz. ben sahsen duduklu tencere metodunu kullaniyorum.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön