View Single Post
Eski 25-11-2016, 13:00   #29
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
@hosseda, 12 yıl kadar önce, sigara içiyorum günde üç dört..Öğrenciliğimden beri nabzımın (dakikadaki kalp atım sayısı) 60-70 olduğunu bilmem, 80-90, hafif vites yükselttim mi 110 - 120, baktım olacak gibi değil ilaç başladım, iki yıla kalmadı ilacın da etkisiyle kilom 3 rakamlı hanelere ulaştı; 101,5 boyum aynı kaldı 1.80 ..

Yine baktım, yine olacak gibi değil, sigarayı, ilacı ve nereden aklıma girdiyse un ve şekeri bıraktım. Ama tek dayanamadığım bizim buranın 'lokma' sı. Tam üç aylar zamanı, hangi sokaktan geçsem lokma dağıtıyorlar. Yanında sert peynir... ama başka un yok. O zamanlar tv. lere çıkıp çok konuşan yok, eş-dost ne yapıyor, nasıl doyuyor diye tasalanmakta. Hanım kızgın 'ne yedirecem ben bu adama' diye kıvranmakta. Ben unu ve şekeri kestim, arada lokma kaçırıyoruz tabi denk geldikçe, patates kızartması azaltıldı ama bırakılmadı, pilav oldukça azaltıldı, bulgura da yer verilmeye başlandı vs. vs. altı ayı geçkin bir sürede; sigarayı bıraktım (bu bırakma 3,5 yıl sürdü halen günde bir ortam olursa sohbet vs. beş-altı içiyorum) ilacı bıraktım ve 90 kiloya düştüm. Yani her sigarayı bırakan kilo almıyor. Nabzım bir daha o seviyelere gelmedi (hala öyle) istirahat anında 60 ın dahi altına indiği oluyor.

Ama gel zaman git zaman ortam, arkadaş, ev, hayat şartları, 'bir kereden bir şey olmaz' cılıklarımız ile yaz ortasında yine aynı kiloya geldim. Üstteki listenin en sağındaki tahlillerim tam o zamana ait. Ben yine aynı diyete başlayayım mı ne yapayım derken Ramazan geldi ve ikinci tahlil orucun yarısındaki tahlil ki tam una şekere fazla dikkat etmediğim döneme ait. Uzun süren açlığın vücuda faydaları...

Yazın bahçe işleri hafiften diyet derken yaz sonu ben tartıda 94 ü gördüm ancak şu anlar 98-99 lardayım.

Var mı bir yiğit tam kapasite tekrar başlayalım

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön