View Single Post
Eski 25-11-2016, 09:42   #28
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
şekeri hayatınızdan çıkarınca doğal sütün ne kadar lezzetli olduğunu farkediyorsunuz.
şimdilerde çok reklamı yapılan pancar şekerinden bisküit yapanların bile ürünleri size iğrenç geliyor.
ben yemek aralarında tok karına simit ve büyük boy bisküit tüketen biriydim. şimdi şeker kullananları hor görüyorum.
Özellikle çay.. Alıştım artık, yıllardır şekersiz içiyorum. Konuştukça, zaman geçtikçe etrafımda şeker kullanmayanların sayısı artıyor Yanlışlıkla şeker taneleri dahi düşse çayın içine rahatsız ediyor.

Bu yazılanlar kimisine inandırıcı gelmeyebilir, ancak olay oldukça basit ve objektif. Karmaşık, zihin bulandırıcı hiç bir şey yok. Daha karışık şeylere cevap vermek için üstte yazdığım gibi zaman, tecrübe ve imkan lazım. Yani falanca çıkarılan ürün zararlı mı, market tavuğu zararlı mı, müsli zararlı mı, köy yumurtası ile çiftlik yumurtası arasında fark var mı, pastörize süt mü-sokak sütü mü vs. vs. Bunlara kesin cevap vermem için uzun zamandır bu iş üzerinde çalışıyor, deniyor olmam lazım ki imkansız. Kişilerin ağzına bakıp ta 'bakın şuna göre bu zararlı, falancaya göre şu faydalı' demem doğru olmaz. Geçenlerde çıktı aklıma gelmedi şimdi, üç otör dünyaya yalan söylemişler (kolestrol ilaçları konusunda mıydı) ve karşılığında ilaç firmasından para almışlar. Şartlar böyleyken biz önümüzdeki gördüğümüz gerçeklere bakalım.

Mantıken cevaplar verebiliriz. Geçen düşündüm insanoğlunun elini sürerek yaptığı son ürünlerden tamamen zararsız hiç bir şey bulamadım. Yani hangi sektörde olursa olsun önce üretip sonra tükettiğimiz yapay ve sıfır zarar bir şey yok. (Siz bulduysanız tartışalım) Hal böyleyken çiftlikte üretilen tavuk ile köyde gezen dışarıda yemlenen tavuk bir olur mu? Ama biz de alıyoruz çiftlik tavuğunu, çabucak pişiyor, yumuşacık, ufak kemiklerini bile az zorlasanız mideye gönderebiliyorsunuz o kadar yumuşak. Şimdi marketlerde de var, şekli benziyor köy tavuğuna ama gerçek mi? Bu şekilde satan köyde tanıdıklarım da var, köy tavuğu ama çitin içinde fenni yem yiyor, ikametgahı köy ama...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön