View Single Post
Eski 25-11-2016, 09:36   #27
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Yazdığınız kıymetli tavsiyelere uyulabilse keşke...
Ancak ahir ömürde eziyete varan kısıtlamalara yer vermek gereklimi diyede düşünmeden olmuyor. Hatta kısıtlamaların gerekçeleri ne kadar süre geçerli acaba demeden de olmuyor ki yumurta ve tereyağ buna en güzel örnek...

Kişi kendini, bünyesini iyi bilmeli önce diye düşünüyorum bu kısıtlamalara da ona göre karar vermeli.

Şeker kullanmanın zararına kesin inandım bir yıl oldu çayı sıfır şeker içiyoruz evde. Sakatat en büyük zarar dediler yıllardır ama geleneksel beslenme içinde payı büyük, inanmadım hiç bu sabah daha yeni tavsiye, aman kelle paça yeyin eklemler çalışmaz sonra diye okudum gazetede.
Ekmek yemeden doymuyorum mümkünatı yok neden keseyim onu. Uyarıları dikkate alarak beyazından uzak duruyorum ama börek yapmaya başladım köyde nasıl vazgeçeyim ondan. Akşam yemeğinde de ekmeğimi yerim ama yatma vaktine kadar değil kestirmek uzun dahi oturmam. Bekleyenler oluyor iki saat kadar nette briçde olurum ki değil uyuklamak dalmaya fırsat bulamazsınız.
Mandalin zamanı geldi o büyük tehlike. Hele kinin başlasın ( Bodrumlular klimantine kinin der) kiloya yakınını yemeden olmuyor kış akşamları.

Sadede gelde kilodan bahset derseniz yandım derim. On kilo fazlam var sigarayı bıraktığım 2004 senesinden beri...Bağcıkları bağlarken oflatıyor başka sıkıntım yok. Sizin yazdıklarınızı uygulayayım haftada 3 kilo vereceğimi de bilmekteyim ama ahir ömür işte...

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön