View Single Post
Eski 24-11-2016, 19:44   #3
emrahc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-11-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 8
Merhaba,

Yaklaşık bir sene önce bahçeli bir eve taşındık. İlkokulda pamukta fasulye çimlendirmeyi saymazsak, daha önceden bahçe, toprak, bitkiler vb konular ile ilgili hiçbir bilgim ve ilgim olmamıştı. Zaten çimlendirmeye çalıştığım fasulyeler de çürümüş ve oldukça kötü kokmaya başladığından çöpe gitmişlerdi.

Bahçeli hayatla birlikte, toprakta yetişen şeylerin aslında pek de fena kokmadığını gördüm. Demek ki sorun ya pamukta ya da fasulyelerdeydi. Bu tesbitle birlikte bazı sebzeleri kendim yetiştirmeye karar verdim ama her ihtimale karşı yine de fasulye ekmedim. 8 ayın sonunda anladım ki pamukta da sorun yokmuş.

Sorunun bende olduğunu kabul etmem oldukça ağır oldu tabii. Psikologum olanları duyunca "sen ne yaptın" dedi. Meğer şehirde büyüyüp sonradan toprağa merak saranlar için permakültür diye bir şey varmış. Sadece seminerlere katılıp teorik takılarak toprağa hiç dokunmadan da bu iş yapılabiliyormuş ama artık çok geçti. Psikologum bana grup terapisine katılmamı önerdi.

O nedenle bu siteye geldim. Burada, benim kadar başarısız olmuş diğer acemi bahçıvanları bulup iyileşmeyi düşünüyordum... Ta ki Üyelerin Bahçeleri bölümüne bakana kadar... Diğer üyelerin bahçelerini gördükten sonra artık hiç umudum kalmadı.

Bu başlık altında bahçeyle uğraşırken başıma gelenleri paylaşmayı düşünüyorum. Umarım faydalı olur.

emrahc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön