View Single Post
Eski 24-11-2016, 15:19   #18
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,864
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
...
Çalışan insanların temposuna, çalışmayan insanların bütçesine bu reçeteler ne kadar uyar?...
İdeali şu; sabah-öğle-akşam yemek araları beş saat, akşam 21 den sonra bir şey yemiyoruz. Ama bunu ben yapamıyorum, o aşamaya sonra geçeriz. Listenin üst tarafındaki sorunsuz gıdalardan istediğiniz kadar yiyebilirsiniz, yani barbunya yemeği yaptınız bir tencere, oturun hepsini yiyin. Bir tencere yoğurt, bir kuzuyu götürdünüz bir oturuşta sorun yok. (Nasılsa yiyen çıkmadı şimdiye kadar) Ben kendi gözlemim basit karşılaştırmaları veriyorum size. Yani olay basit aslında büyük sorunlarınız yoksa çok para harcayıp onun bunun peşinde helak olmaya, mutfak tartısı ve kibrit kutusu alıp ölçümler yapmaya gerek yok.

Sabah tereyağlı iki yumurta üzerine kaşar peyniri; maliyeti 2 tl. Bizim buranın kuru çökeleğiyle yaparsanız daha da düşer. Bugün evde yumurtalı pancar yapmış hanım, yanında kuru fasulye, ev yapımı yoğurt ve sirkesiz ev yapımı acı biber turşusu, hepsi bizim bahçeden, dışarıdan alsanız ne olacak. Akşama kilosun 10 t. ye çinekop alırsınız atarsınız fırına yanına kırmızı lahana-marul vs. karışık bir salata.

Sabahları kaz yumurtası üzerine cheddar peyniri, öğle bordo şarabıyla marine edilmiş bonfile, akşamda kalkan balığı yeyin demedim ki

Bu arada

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön