View Single Post
Eski 24-11-2016, 13:37   #10
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,863
Ve sizi en zorlayacak bölüme geldik: egzersiz ..

Haftada en az 1,5 saat hızlı yürüyüş önerilen. Üç gün yarımşar saat çoğumuza uyar herhalde. Yürüyüş hızımızı şöyle ayarlayabiliriz: yanımızdakiyle zoraki konuşabilelim ancak kahkaha atamayalım. (Garip bir cümle oldu farkındayım )

Teorik olarak ne kadar bilirseniz bilin, size ne anlatılırsa anlatılsın, iş pratiğe dökülmeden tam yerine oturmuyor bilgiler. Bir kaç ay önce doktor arkadaşla konuşuyoruz, eşi hamile ve şeker ölçümleri hamileliğe bağlı yükselmeye başlamış. Sadece sabahları yapılan çok hafif üç-beş günlük yürüyüşler sonrası değerlerin düzeldiğini söyledi arkadaşım.

Ne zaman konu açılsa kaplumbağa, fil örneğini verirler ya yatmayı sevenler; Hayvanların kalp atış hızı düştükçe ömürleri artıyor diye. Veya her gün yürüsem yarım saatten yılda şu kadar yapar 70 yılda şu kadar yapar, zaten spor insan ömrünü anca o kadar uzatıyormuş niye kendimi yorayım diye.

Olay o kadar basit değil işte; düzenli egzersizin şeker metabolizmasına ve kalp-damar-dolaşım sistemine üstteki minik örnekte de görüldüğü gibi inanılmaz faydaları var. Yürüyüş sonrası alınan hazzın kattığı psikolojik katkıyı saymıyorum daha. Sonuç: 'işleyen demir ışıldar'

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön