Yukarıda yazdığım gibi, un ve şeker bomba. Bunların yanında pirinç pilavı ve hazır gıdaların tamamı da dinamit. Size sağdan soldan toparladığım ve fazla kafa karıştırmayan listeyi vereyim. Önce yiyebileceklerimiz, yanlarındaki sayı (yani glisemik indeksi) ne kadar düşükse bizim için o kadar iyi:
SIFIRA YAKIN GIDALAR:
Etler – Balıklar – Yumurta – Yoğurt ve ayran (Ev yapımı) – Süt
SEBZELER:
1. Lahana (her türlüsü), karnabahar, brokoli- 15
2. Enginar, Kereviz- Patlıcan, biber (her türlüsü), kabak- 15
3. Salatalık, domates, marul, kıvırcık, kuru soğan, -15
4. Taze fasulye, bakla, börülce, ıspanak - Turp - Yer elması-15
5. Havuç-40
6. Börülce- 50
7. Kuru fasulye, bakla, barbunya, mercimek (her türlüsü), nohut -30
KURU YEMİŞLER:
1. Kavrulmamış Yer fıstığı- Ceviz- Kavrulmamış Fındık- Fıstık-15
2. Fındık ve çekirdekli siyah kuru üzüm-20
3. Kuru kayısı, mürdüm eriği-30
TAZE MEYVALAR:
1. Kiraz, vişne-22
2. Erik (her türlüsü), greyfurt-24
3. Şeftali-28
4. Elma, armut, şeftali, çilek, böğürtlen, karadut : 40
5. Portakal-45
6. Üzüm- 53
7. Muz-55
Şimdide mümkünse mutfağa dahi alınmayacak olanlar:
1. HER TÜRLÜ EKMEK, SİMİT, TOST, KURU VE YAŞ PASTALAR.
2. PİRİNÇ PİLAVI - MAKARNA, BÖREK.
3. ŞEKER, ÇİKOLATA VE HER TÜRLÜ TATLI.
4. REÇELLER, BAL, PEKMEZ. TATLANDIRICILAR.
6. ÜZERİNDE DİET YAZAN HER YİYECEK VE İÇİCEK.
7. TAZE SIKILMIŞ VE HAZIR MEYVA SULARI.
8. BÜTÜN ŞEKERLİ VE GAZLI İÇECEKLER. (KOLA, GAZOZ vs.)
9. PATATES, MISIR. TAVUK. HAZIR ÇORBALAR.
10. KARPUZ, KAVUN.
11. HER TÜRLÜ KIZARTMA.
12. SUCUK, SALAM, SOSİS, FÜME ET VE BALIK.
13. YEMEKLER PİŞİRİLİRKEN TERBİYE YAPILMIYACAK.
14. SÜT TOZU, KREMA
|