Amacımız elimizden geldiğince bu metabolizmanın bozulmasını engellemek. Bunun için de şeker içeren gıdaları (glisemik indeksi yüksek gıdaları) mümkün olduğunca az almamız gerek. Çok basit olarak ve biraz da işimize geldiği gibi değerlendirecek olursak hayatımızdan un ve şekeri çıkardığımızda şeker metabolizması bozulma riskini oldukça azaltmış oluruz.
Excel listesindeki ilk üç kişi günlük beslenmelerinde oldukça çok tükettikleri un ve şekeri çıkararak veya oldukça azaltarak (çünkü evlerinde denetleme şansımız yok) bir - bir buçuk ay hatta iki hafta gibi çok kısa zamanlarda istenen ölçüm değerlerine indiler. Bu değerlerin normale inmesi pek çok kişi için bir şey ifade etmeyebilir. İnsanlar kağıt üzerinde inen değerlerden çok yaşamlarındaki değişiklikleri dikkate alacaklardır.
|