View Single Post
Eski 21-11-2016, 23:55   #186
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Amaç solucanları besleyip gübre etmek olduğu için solucan ne yerse onu vermek gerekli olmaz mı? Sonuçta çay posasını solucan yedikten sonra gübre olarak geri dönüşümünü sağlıyor. O sürede çay posasının aldığı solucan sıvısı bile yeterli olur.

Birde şöyle düşünmek lazım, bu işi yapanlar ilk olarak toprak solucanlarını örnek verirler. Bu solucanlar sadece toprak ve atık yiyecek tüketerek doğal döngü sağlıyorlarsa çay posasında neden boş iş olsun?

Solucan gübresini verip kimyasal gübrenizi azaltabilirsiniz. 3 kg yerine 1 kg gübre verin, sonuçları gözlemleyin. Benim denemelerimde şuanlık verimli şeklinde ürün alınıyor.
Solucanlar yardımıyla gübre üretmenin tek amacı solucan gübresi elde etme olmayabilir. Söz gelimi biz de solucan gübresi üretiyoruz ama buradaki amaç daha çok solucan gübresi elde etmek yerine evden çıkan tüm organik atıkların gübreye dönüşmesini sağlamak.

Arada çok fark yokmuş gibi görünüyor ama var. Şöyle ki, biz solucanlara mama bulmak ya da hazırlamak için uğraşmıyoruz. Evde çıkan atıkların faydalı bir şekilde dönüşmeleri yeterli. Dolayısı ile çay, kahve posaları, çay poşetleri vb. hiç bir ayrıma girmeden solucanlara gidiyor, onlar da işlerini yapıyorlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön