Bitki türü: Meyve
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Karpuz
Tohum çeşit adı: Köyde kullanılan adı ile Tatarlı ya da Tatar Karpuzu
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2. yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale, Kazdağları(güney), rakım: 470m
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Ağaçlar net Tohum paylaşım etkinliği, Sn. Andora. Tekirdağ’da yetiştirilen yerli çeşitlerden biri.
Kullanılan gübreler: Keçi gübresi
İzolasyon uygulaması: Diğer karpuz çeşitleriyle arasında yaklaşık 50 m mesafe bırakıldı.
Hasat yıl ve ayı: Ağustos, eylül 2016.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Çoğunlukla 2-4 kg. ağırlığında meyveler verdi. Aşağıdaki bilgiler Sn. Andora’nın geçen yılki paylaşımından alıntıdır, katılıyorum:
Kabuk kalınlığı 2-2,5 cm. civarında olduğundan kış karpuzu olarak depolamaya müsaittir. Dış kabuk rengi güneş alma durumuna göre koyu yeşil ya da açık yeşil olabilir. İçi pembe renkli olup bol sulu ve bol çekirdeklidir. Şeker oranı yüksektir. Köyde, ham olarak koparıldığında dahi yenilebilir oranda tatlı olduğu için çok tercih ediliyor.
Fotoğraftaki karpuzun içi biraz geçmiş; karpuzlarda daha çok böyle olanların tohumlarını alıyoruz ki olgunlaşma garanti olsun.