View Single Post
Eski 18-11-2016, 21:32   #933
ateşkaptan
Ağaç Dostu
 
ateşkaptan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-12-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 704
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdinc alp Mesajı Göster
Sn ateşkaptan
öncelikle bizlerle bıkmadan usanmadan bilgilerinizi paylastığınız için size cok tesekkür ederim..sayın ateskaptan bir süredir topraksız tarım torf ve perlit karışımı katlı sistem ile çilek yetiştirmek için arastırmalara devam ediyorum bugunde bursada yapmaya baslayan birinin serasına gittim ama görüsemedim..sorum şu size çilek fidesinin üc yıllık olduğunu 1 yıl az 2.yıl daha cok 3.yıl 1.yıl kadar verim veriyor diye söylüyorlar..tecbürelerinize dayanarak 1 fide basına yıllara göre verim ne kadardır saygılar sunarım
Ben de öyle biliyorum.

Şu anda ki çilek fidelerim iki yıllık. Gelecek bahara ayni fidelerle devam edeceğim. Bu yıl stolon (yeni fide verme) ları koparmak suretiyle. çileklerin verime yatmasını yani çilek vermesini sağladım. Ancak seneye stolonları kesmeyerek yeni fide almayı ve eskilerin yerine yeni fideleri dikerek devam etmeyi düşünüyorum. Bu sene hiç durmadan çilek aldım.

Tabi iklim şartları, çilek cinsi, üretim ortamı (sera, açık alan), üretim sistemi (katı ortam v.s), otomasyon v.s gibi bir çok neden bitkinin verimine etki eder.

Önümüzdeki sene verim nasıl olacak, deneyerek göreceğiz.

ateşkaptan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön