View Single Post
Eski 18-11-2016, 21:28   #2055
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Sayın İsmail Kuzucu; bu işi satış odaklı yaptığınız için standart tohumdan brokoli ve karnabahar yetiştirmenizi önermem... Nedeni ise 3-4 yıldır üst üste denememe rağmen standart tohumdan çıkan brokoliler, karnabahar ve hatta beyaz lahanalar hibritleşmiş durumdaydı istenilen özellikte olmayan gevşek başlı, rengi kötü, ufak bireyler meydana geldi... Yani standart tohumdan yetiştirip verimli bir ürün hasat edemeceğinizi düşünüyorum... isterseniz deneyin?




Sayın Dutlubahçe; bu işi ticari olarak yapmadığınız için standart tohumdan üretip deneyebilirsiniz... Ancak hibrit tohum bulabilirseniz deneyin derim hibrit tohum bulmak biraz zor... Vilmorin'in küçük paketler halinde tohumunu bulabilirsiniz..

Brokoli ve karnabahar yılda iki defa ekilebiliyor.. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere...

Sonbaharlık; genelde ben bu ekimi benimsiyorum...

Erkenci çeşitler; brokoli, karnabahar, beyaz lahana, brüksel lahanası tohum ekim zamanı bizim bulunduğumuz kuşakta... haziran 25 - temmuz 10 civarı...

Geç çeşitler için; temmuz 10 - temmuz 30 civarı tohum ekiminden hemen hemen 1 ay sonra asıl yerlerine ekeceğiniz düzeye geleceklerdir....

İlk baharlık; çeşitler daha dayanıklı seçiliyor ve ekim tarihi ekim sonu kasım başı oluyor.. hasat zamanı ilk bahar oluyor..

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön