View Single Post
Eski 16-11-2016, 01:02   #2036
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdinc alp Mesajı Göster
sn ismail kuzucu ben aylardır forumda yazılanları tek tek okumaya calısan ama foruma yeni üyeyim topraksız tarımda 1000 metrekare cilek 1000 metrekare ise akan su kültüründe marul planlıyorum size sorum şu 2010 yıllardan baslayan forumlar süper cok güzel diye gidiyo bu işle ilgilenenlere üstad hocam diyorlar fakat 2015 yılında bu işle alakalı forum sayfaları bitiyor o kişilerde forumda yok bunu size istikrarlı bir üye olduğunuz için yazıyorum parayı bulup ortadan kayboluyorlarmı yoksa bu iş bir süre sonra patlıyormu bu işi 3 yıldır ticari olarak şu metrekarede yapıyorum diyen vaarmı saygılar
Facebook sitesinde değişik gruplara katıldım, aşırı derecede abartılma var. Normalde marul 3 ayda oluyormuş, o sistemde 1 ayda oluyormuş. Marul sera içine girdiği zaman zaten en fazla 45 günde kesime gelir. Önemli olan üretim değil satış konusudur.

Çiftçi parayı bulsa ortadan kaybolmaz üretimi daha genişletir. Yapılan masraflar bence çok büyük olduğu için bunun altından kalkmak zor oluyor. Bu yüzden 2-3 sene sonra iflas bayrağını çekmek zorunda kalıyorlar.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön