View Single Post
Eski 11-11-2016, 09:51   #40
şeymaonder
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 17-06-2016
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 59
merhabalar ben yine geldim
şişen yaprakları kopardım
bitkim çiçeklerini açtı ve yapraklar pörsümeye başladı. pörsüyenlerin dibindense yeni yavrular göründü hatta kimisinin daha daldayken kökleri çıkmaya başladı.

Name:  2.jpg
Views: 1335
Size:  55.2 KB

dalları koparıp toprağa yatırdım. baktım zemine temas şansları az dalları dik duracakları kadar sap bırakarak makasla kestim sonra da saksıya yapraklar toprağa deyecek şekilde sapladım.

Name:  3.jpg
Views: 1327
Size:  63.5 KB

Name:  4.jpg
Views: 1321
Size:  70.8 KB

sonucu merakla bekliyorum umarım başarılı olurum.
bu arada daha önce saksıya gömdüğüm yaprakların bir kısmı köklendi. minicik yavrulayıp büyümeyen bir tanesi de sanırım yer değiştirme işini şaşırtma olarak kabul edip büyümeye karar verdi. çok mutluyum

Name:  1.jpg
Views: 1353
Size:  26.6 KB

denemelerimi bu sayfaya yazarak benim gibi bu işin acemisi olanlara da yardımcı olmak istiyorum. hiç değilse neyin olmadığını öğrenirler ben başaramazsam.

zengarden dan toprak almıştım 2 litre gelenen miktar beni hayal kırıklığına uğrattı kargo ücretiyle beraber fahiş bir fiyat oluştu desem yeri var. belki işin acemisi olduğumdandır. şimdi gittigidiyorda %30 perlit karışımlı ithal bir toprak buldum fiyatı da çok makul siparişimi verdim merakla gelmesini beklemekteyim. toprak bulma işi çok yoruyor. evde karışım hazırlamak için gerekli malzemeyi de bulmakta zorlanıyorum. umarım gelen üründen memnun kalırım

şeymaonder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön