Konu: YasinKısa
View Single Post
Eski 11-11-2016, 09:31   #3
YasinKısa
Ağaçsever
 
YasinKısa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
Süs Biberi - Biberiye (Turşuluk) Biber

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Biber
Tohum çeşit adı: Biberiye (Süs Biberi)
Tohum kaç yıldır sizdedir: 2
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçeşehir/İstanbul
Size nereden geldi: Fide olarak alınmıştı 2015'te Eminönü'nden, bendeki 2 yılı.
Tohumun kökeni:-
Kullanılan gübreler: Yanmış keçi-koyun gübresi karışımı
Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: Ekim 2016
Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi kolay, zahmetsiz.Verimli bir meyve tutumu var. Ben bu yıl 6 kök diktim ve kök başına 50-70 arası meyve verdi. Orta acılıkta, taze ve turşu olarak tüketmeye uygun. Acıyı sevenler için çok güzel bir yemek eşlikçisi.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında bahar güneşi kendini hissettirdiğinde viyole, fide boyu 15 cm olduğunda saksıya/bahçeye geçerirlebilir.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Aşırı güneş veya gölge olmayan bir yerde, düzenli ama az sulama ile yetiştirmenizi tavsiye ediyorum.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler yeşilden kırmızıya döndükten sonra kırmızının tonu koyulaşmaya başladığında tohum alınıyor, ben hasatını yaptıktan sonra 10 gün kadar pencere kenarında kurutup öyle tohumları aldım.
Name:  IMG_1024.JPG
Views: 602
Size:  50.8 KB
Name:  IMG_1025.JPG
Views: 640
Size:  54.9 KB


Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır.

YasinKısa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön