Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 09-11-2016, 13:04   #928
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Önceki hafta (30.10.2016) eşimin önceden renklerine göre ayırdığı dahliyaları topraktan çıkardık. Standart Dahliya Saklama Operasyonunu (SDSO) uyguladık. ŞOK - A101 - Bİm ve yöresel marketimizden çeşitli ebatlarda kutular bulduk, 'abi ne yapacan bu kadar kutuyu' diye soranlara meramımızı anlattık. Şömineyi bu yıl fazla yakmadığımız için kül de olmadı haliyle, hala fırınında odun (meşe odunu) kullanan fırıncımıza gidip kül aldık, O na da çiçek soğanları için aldığımızı kutulara koyup içerisine nemini alması ve mantardan koruması amaçlı biraz kül attığımızı anlattık. Marangozdan talaşımızı da aldık, O zaten olayı önceden bildiğinden bir şey sormadı.

SDSO nunda bu sene değişen; ayrıntılı isimlendirme var. Resimde göreceğiniz gibi isimler biraz 'garip' kaçsa ve bu operasyonun ciddiyetine uymasa da işe yarayacağını düşünüyoruz.

Toplam beş kutuyu (50x50 gibi) doldurduk. Gazete kağıdının içine biraz odun talaşı koyup soğanları koyduktan sonra hafiften sarıp içerisine ismini de yazdıktan sonra kutulara yerleştirdik. İlk etapta kül olmadığından külleme işlemini bir hafta sonra üstten yapabildim.

Soğanların kuruma ihtimalini azaltmak için ayırmadan topraklarını iyice silkeleyerek yapıyorum. Epeydir yağmur yağmadığı için kuru olan toprağı ayrıca kuruması için bekletmek zorunda kalmadık bu sene. Yoksa bir hafta kadar önce doldurduğumuz çuvalda bekletip biraz kuruyunca kutuya dolduruyordum.

Bu hafta sonu gittiğimizde iki çuval daha çıkardım topraktan. Çuvallar arabanın arkasında, aklıma gelenin evinin önüne gidip indiriyorum poşetle aşağı, kırmızı dahliyalandırıyorum. Elde kalanların ve eşe-dosta dağıtmayı düşündüklerimizin neredeyse tamamı kırmızı renkli. Yolu bu taraflara düşen olursa şimdiden söylesin ayırayım.

Name:  dahliya kutusu 1.jpg
Views: 558
Size:  68.1 KB

Eklenen Resimler
 
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön