View Single Post
Eski 07-11-2016, 18:44   #2
saleri
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 296
Allah utandırmasın sonunda bende sayfamı açabildim.

Bu sayfamı açmadaki amacım kendi öğrendiklerimi paylaşarak (mümkün olduğunca detaylı) insanlara faydalı olmak. Mutlaka yanlışlarım olacak. Herne sürç-i lisan edersek baştan affola .....



Mart - 2015

Name:  IMG_9403.jpg
Views: 1712
Size:  53.3 KB

Arsayı ilk aldığımızda buğday tarlası olarak kullanılan bir tarla idi. Önce arsanın sınırlarını belirlemek gerekiyordu. Bu işi resmi olarak yaptırmak isterseniz tapu kadastroya gidip 330 tl veriyorsunuz **** benim yaptığım gibi bir harita mühendisi ile 150 tl ye anlaşıyorsunuz. Onlar gelip ellerinde ki gps cihazlarıyla köşelere önceden hazırladığınız demir kazıkları çakıyorlar. Sizde kireçle sınırları çiziyorsunuz. Bu çizgi daha sonra duvar temellerini kepçeciye kazdırırken (saati 80 tl den 2.5 saat) zaten gerekliymiş.

Arsanın etrafını kapatmak için çeşitli alternatifler vardı. Briket , yığma tuğla, perde beton, desenli perde beton, tel çit vs. Ayrıca arsa eğimi ilerki yıllarda azaltılacak bundan dolayıda alt kenara toprağın yükünü taşıyacak sağlamlıkta bir duvar gerekiyordu. Hayalimdeki evimizin taş desenli duvarları var. İlerde tekrar yıkıp masraf etmek de istemiyorum. Birde yığma duvar işi çıkınca baya bi bocaladık. İnşaat forumlarına mesajlar yazdım, tanıdıklara sorduk fikir aldık en son baraj projelerinde çalışan bir mühendisten aldığımız bilgiler ışığında beton temel üzerine belli aralıklarla beton direkler ve aralarına yığma tuğla örerek duvarımızı yapamaya karar verdik.

Name:  IMG_5791_Fotor_Collage.jpg
Views: 1656
Size:  73.6 KB

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön