Pazarda kudret narı satan bir teyzeye rastladım,biraz muhabbet ettik kendisinin 6 metre balkonu olduğunu orada yetiştirmeyi denediğini,baya büyüdüğünü fakat meyvelerinin fındik kadar olduğunu daha fazla büyümediğini dolayısıyla saksıda yetişmediğini söyledi.Bende nasip olursa bu yaz yetiştireceğimi sonucu kendisiyle paylaşacağımı söyledim.Forumda saksıda yetiştirenleri görünce dahada ümitlendim doğrusu.
Pazardan aldığım kudret narını bal ile karıştırıp beklemeye aldım.Bir kaç gün sonra kapağı iyice şişmeye başladı,patlamasından korkup ağzını gevşetip tekrar sıkıca kapadım.Yaptığım doğru bir işlem mi acaba,şişdikçe havasını almalımıyım?Havasını almazsam'da patlar diye düşünüyorum.Bir ay sonra kullanmayı düşünüyorum,bu süre sonunda kudret narları dibe çökecek ya da eriyip bal'a karışacak sanırım,ilk tecrübem olacak bakalım nasıl olacak.
|