View Single Post
Eski 02-11-2016, 14:25   #142
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,865
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sn TCM trübünlere oynayıp polyanacılık yapmaya gerek yok ...
Bir önceki ilk katıldığım etkinlikte en çok paylaşımda bulunanlar arasında beşinci, geçen sene ise ikinci olmuştum ki, bu durumda 'tribünlere oynayacak' @ akçabardak tan sonra en son kişi ben oluyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
...Geçen yıl ki etkilinte bana 3 tane domates tohumu gönderdiniz .Birde arkadaşımsınız ...
Daha önce de konuyu görüşmüştük, 'heybetli domates' tohum sayısı yetmeyecek diye herkese yedişer tane verdim, sanal ortam da olsa tanıdıklarımın sayısını 10 a tamamlamıştım. Ancak kesinlikle size bilerek üç adet tohum koymadım, eklerken düşürmüş olabilirim, siz çıkarırken düşürmüş olabilirsiniz, tohumlar birbirine yapışık olduğu için dikkat etmemiş olabilirsiniz, kargoyu getiren içinden almış olabilir, kargoyu götüren içinden almış olabilir, tohum toplama merkezinde bir arkadaş düşürmüş veya içinden almış olabilir ama benden yana kasıt yok.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
...
Bu başlık altında , işleyişin daha düzgün nasıl yapılabileceğini konuşuyoruz. (3 Kişide alsın çöpe atsın )dediğinizde, gerçek yetiştiricilere haksızlık oluyor.
...
Çöpe atacak demedim, 'belki el bile sürülmeyecek' dedim.

Yanılmıyorsam 1980 ilk defa bisiklete biniyorum, birincide küçük bir direği yerinden söktüm çarparak ikincide minik bir ağacı, sonrasında öğrendik gitti.

Borsada 1996 da ilk aldığım hissede zarar ettim, ikincisinde daha büyük zarar ettim, daha sonra işlem yaptığım aracı kurum battı komple yatırımım gitti Ama en sonunda olayı öğrendim, tüm zararlarımı çıkardım ve fazlasını da ekleyerek oturduğum evi aldım, artık ilgilenmiyorum.

Fotoğrafa merak sardım 1998 de, ilk çektiğim filmleri görseniz yerlere yatarsınız gülmekten, ışık fazla geldiği için sapsarı her taraf, ikinci film rulosunun da pek farkı yok ilkinden. Sonra değişti işler, hafiften öğrendim olayı, daha iyi, daha iyi derken dijital devir başladı mertlik bozuldu.

Zengarden den dört yıl önce aldığım tohumların bir kısmını buldum geçen, hiç açılmamış, ilk ektiğim tohumlardaki yanlışlarım aklıma geliyor bazen.

İşe başlayışta kendi örneklerimde olduğu gibi; yanlış yapılan da olur, çöpe atılan da, unutulan da, önemli olan devamını getirebilmek, yeter ki heves kırılmasın. Bu sebepten mümkün olduğunca gelen her talebi karşılamamız gerektiğine inanıyorum.

Yazdıklarımı içtenlikle ve sevgiyle yazdığımı bilmenizi isterim. Aksi taktirde 'ciddi mode "ON"' formatına geçerim.

Bu arada @ Mücevher Çalısı, gözümden kaçtı sanmayın, gönderdiklerinizin arasında 'frezya' çıkmadı.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön