Konu: Tcm
View Single Post
Eski 26-10-2016, 13:58   #3
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Yerli Oturak Domates

Yerli Oturak Domates -

Dağıtacağım domates tohumu yöremize ait olduğunun halk tarafından söylendiği yılların tohumu. Etkinlik çerçevesinde üçüncü yılı. Geçen sene ve bir önceki sene düzenli paylaşmıştım. Oturak cins.

Gübreleme, ilaçlama, yetiştirme şartları için giriş bilgisini okumanızı öneririm. Genelde sırık domateslerin yanında bu oturak cins mantara yakalanırken bu yıl yerden iyice yükseltilmesinin de etkisiyle hastalıklara göğüs gerdiğini düşünüyorum.

Domatesler içinde düzgün hatları ile hanımın göz bebeği (maniye domatesi yamuk yumukluğundan dolayı, kabuklarının soyulması zor geldiği için hiç sevmez ), kıpkırmızı rengi, incecik kabuğu, şeker gibi ağızda dağılan lezzeti ve kıvamı ile domates seviyorsanız mutlaka öneririm. Domatesler arası çapraz tozlaşma oranı oldukça düşük malumunuz. Oturak cins olması sebebiyle diğer domateslerden ayrı yere diktiğim için tozlaşma riski benim bahçem için bu çeşitte oldukça az.

Alttaki resimde de görüleceği gibi, pille çalışan bu tür yarım kiloyu geçebilen, düzgün hatlı, sırtı mühürlü domateslere sahip.

Eklenen Resimler
 
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön