Konu: Çim
View Single Post
Eski 20-10-2016, 08:04   #601
iTsUp2u
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-10-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
"Çiminiz mi var derdiniz var" kulübüne yani aramıza hoş geldiniz sayın iTsUp2u.

Ben de bahçemin 1000 metrekarelik alanını kendi başıma çimledim. Önce alanı düz haline getirdik, sonra çıkması muhtemel sorunları burada hocalarımıza ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımıza danışarak yaptık. Çok uğraştık, masraf ettik, yorulduk ama 6-7 sene kadife gibi güzel çimlerin üzerinde koşuşturduk, oturduk.

Daha sonraki çimlendirme işlerinde başıma gelmeyen kalmadı ama kabahatin büyük bir kısmı bana ait, bahçeye serdiğim milli toprağın içinden çıkan yabanî otlar beni çok bunalttı.

Zamanla sık sık biçme sayesinde yabani otlar daha tohum yapmadan ve ilaçlama ile otların büyük bir kısmı önlendi, şu anda çok kadife gibi olmasa da yalın ayak rahatça dolaştığımız ve görüntüsü nisbeten güzel olan bir çimimiz var.

Rulo çim hiç yapmadım düşünmüyorum da. Rulo çim yapan arkadaşların şikâyetlerini burada hep okuyoruz. Tercihim hep tohumdan yana olmuştur, tohumu da seçerken renk faktörünü öne mi alırsınız bilemem ama kardeşlenmesi daha kolay ve hastalığa daha dayanıklı olanları seçmek doğrudur diye düşünürüm.

Altılı yedili karışımlardan daha ziyade 4-5 li karışımları tercih ettim hep. Çim alanın fıstık yeşili renginde olması veya daha koyu yeşilde olması seçtiğiniz tohum türüne bağlı olur, yani karışımda o tohum miktarı daha fazladır.

Araziniz çok mu meyilli, drenaj sisteminiz var mı? Kaç metrekare alan çim?
Bahçede büyük ağaçlar var demişsiniz, onların altında çim alan yapmak zordur. Çim alan her gün sulandığından bu ağaçlar zarar görmeyecekler mi?

Dichondra repens minik kalp şeklinde yaprakları ile güzel görüntü sağlasa da çimde aradığınız güzelliği onda pek bulamazsınız, kol ata ata çabuk da yayılsa çim başka o başkadır benim için. Sanmayın ki onun üzerinde de istediğiniz gibi koşup oynayacaksınız.

Eğer sabrınız varsa, paranız varsa ve uğraşmaya üşenmezseniz alanınız da çok büyük değilse siz gelin alanınızı kendiniz çimleyin. Tabii önerim önce burada yazılan çim hakkındaki bütün mesajları bir okuyun, aklınızın takıldığı yerleri de hiç çekinmeden yazın, ben de konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız da size yardımcı olmaya gayret ederler.
Sanmayın ki ben bu işin eğitimini aldım ama çimlerimle öyle haşır neşir oldum öyle çok boğuştum ki yirmi sene içinde 1000 metrekare alanımı dört defa çimledim. Yani bire bir uğraştığım için konu hakkında oldukça bilgilendim diyebilirim.
Güler ilgin ve açıklamaların için teşekkür ederim

Aklımda hiç ekim aslında yoktu , babamın evinde rulo çim var, halı gibi, her hafta üstünde yatıyoruz ama hiç bir sıkıntı yaşamıyoruz diye rulo düşünüyordum, şimdi siz böyle gaz verince "Kendi kendime yazabilirmiyim " düşünmeye başladım

Düşüncelerimi ve sorularınızın cevabını yazayım

Öncelikle renge önem veriyorum, o bahsettiğiniz fıstık yeşili olması, halı gibi olması tek isteğim, üstünde yuvarlansın çocuklar, muhtemelen herkesin istediği bu

Drenaj YÖK
Bir kısmı çok meyilli ama evin tam ön kısmı düz, %7-8 meyil vardır, sonra %20 i bulur meyil, resimlerde görebilirsiniz
Resimlerden bahçeyi daha iyi anlarsınız, biraz çim olan kısım benim, hiç çim olmayan kısım abimin evi

Ekim için burada aradım ama tam anlamıyla çim ile ilgili bu konu dışında bir konu bulamadım, ekim için ne yapmam lazım? Yönlendirecek bir konu var mı?
Tohum için 4-5 karışım desem bulur muyum? Yoksa önereceğiniz bir tohum var mı?
Rulo her zaman yapılabiliyor, şimdi ekiyim baharda baktım olmadı rulo yaparım diye düşünüyorum, o yüzden hızlıca ekim işine girmek istiyorum

iTsUp2u Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön