View Single Post
Eski 11-10-2016, 22:53   #6
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner Mesajı Göster
Herşey için ellerinize sağlık.
Sevgi ve Saygılarımla
Sn.Ziya Soner

Bu işe başladığımda desteğini benden esirgemeyen birinden bu mesajı görmek beni çok mutlu ediyor. Çok teşekkür ederim.

Şimdi üzülerek çok uzun zaman önce ölmüş kurtaramadığım bir orkidenin hikayesini paylaşmak durumundayım. Umarım bu yazım tedavi ve hastalık arasındaki ayrımı iyi açıklayacaktır.

Bazı hastalıklar vardır siz ne kadar iyi bakarsanız bakın düşük şans vardır.Orkidemin hastalandığını anlayınca yaptığım tedavi şekli forumda belirttiğim gibi seyreltilmiş oksijenli su karışımı ve bu karışımla düzenli yaprak silmeydi. Yabancı forumdaki yetkin isimler (üreticisi ve hobicilerin)in yorumu bu tedavinin orkideyi daha sağlıklı gösterdiği olmuştu. Hatta sitenin kuracısı güzel bir kurtarma diye de yazmıştı. Bunları yaptıktan sonra bitkinizin üzerine çok düşmemelisiniz.İlginin fazlası hem zarar olabilir hem de akıl sağlığına zarar

Big Leaf Orchid forum • View topic - Curing This Phalaenopsis - Burada da görebileceğiniz gibi maalesef orkidem öldü. Buradaki yorumcularında dediği gibi bu işte kaybetmekte var. Bu orkidenin hikayesine en az benim kadar sn.Dinozor'da şahittir. Kendisi de bizzat özel bir ortamda ilgilendi fakat olmadı yapamadık. Ancak ben her zaman diyorum siz bakımınızı en iyi yaptığınız sürece en azından içiniz rahat olur.

Hızlıca madde madde halinde tavsiye almak isteyenler için

* Tedavide seyreltilmiş oksijenli su gerekli.
* Tedavi sürecinde orkidenize aşırı ilgi göstermemelisiniz.
*Tedavi her ne kadar kuralına uygun işliyor olsa bile bitkinizi kurtaramayabilirsiniz.


Not: Fotoğraflar önce forumda paylaşıldığı için site yüklememe izin vermiyor. Orkide Acemileri ve Heveslilerinin Soru(n)larının Sayfasının çokluğu sebebiyle fotoğraflara yukarıdaki linkten bakabilirsiniz.

Eklenen Resimler
 
Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön