View Single Post
Eski 21-09-2016, 11:40   #60
Atilgan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-11-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 522
Acı biberleri (az acı olanları ) yemeklerde seviyorum. Acı biberleri daha çok eşim için ve tohum dağıtımına katkım olsun diye dikiyorum. Bu yıl denediğimiz biberlerin hepsi eşimden geçerli not aldı.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Benim gibi acıyı seviyorsunuz, baktım da hemen hemen aynı biberleri ekmişiz.

Emcelliler hafif acılıkları ile pek güzel, dolmalık biber olarak kullanabilirsiniz, yakışıyor.

Tai ler (veya benim tai sandıklarım) çok acı, boyları serçe parmağı kadar, yaklaşık 5-6 cm. civarında ve düz. Döküm oldukça fazla, boy duruş ve verimlerine bakınca süs biberi havası var. Ancak acısı gerçekten fazla.

Bursa dağ köyü biberi orta acılıkta ve tailerden daha iriler.

Acı seviyorsanız habanero da deneyin seneye, o da çok acı, daha irice, yemesi aroması oldukça güzel.

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön