View Single Post
Eski 20-09-2016, 08:38   #175
KefirMarket
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Genel ağırlıklar şu şekildedir.
1 litre su
90 gram şeker
8 gram çay

Şeker az veya çok olabilir. Az olursa mayalama erken biter (şeker tükenir). Kombuçay yoğunluğu az olur. Ben bu rakamlar ile genelde 10 gün mayalıyorum, şeker tadı halen geliyor (ortalama boy mantar kullanınca). Mantar sayısını artırınca süreler değişiyor tabii.
İstanbul Ümraniye civarında tadını merak edenlere yardımcı olabilirim. Ayrıca 2 ay süreyle mayaladığım kombucha sirkesi de mevcut.

KefirMarket Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön