View Single Post
Eski 08-09-2016, 21:22   #503
Erdal Hoca
Ağaç Dostu
 
Erdal Hoca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2010
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 223
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kolcay Mesajı Göster
biber içerideyse dışarıya al. gündüz günün en sıcak olduğu zamanlar gölgede kalsın. gece hava 15 derecenin altına iniyorsa içeriye al. sulu boya fırçası ile düzenli döllendir.

aynı biber evde ve işyerinde var. işyerindekinde sayısız biber var evdeki yeni biber tutmaya başladı. işyerinde klima sürekli çalışıyor gündüz serin gecede dışarıya göre sıcak güzel biber oluyor. evde hep dışarıdaydı biber olmuyordu 1 haftadır gece içeriye alıyorum biber olmaya başladı.
Sayın kolcay, yaşadığım yer oldukça sıcak. Gece bile 23-24 derece civarındadır sanırım... Belki yeni yeni bugünlerde 3-5 derecelik düşüşler olabilir.

Aşırı sıcağın zarar verdiğini öğrendiğimden beri önce saksının etrafını aliminyum folyo ile sardım sonra da biberi balkonun en kuytu, güneşi uzun süre doğrudan görmeyen köşesine aldım. Hem suluboya fırçası ile hem de kulak pamuğu ile çiçekleri de kurcaladım. Ama hiçbiri çiçeklerin dökülmesine çare olamadı.

Belki de erkanbey'in söylediği gibi arıza tohumun kendisinde...

Bende şu an için toplam 4 tane bhut jolokia var. Eğer gelişmeler böyle devam eder ve ben hiçbirinden biber alamazsam kışa girerken dördünü de iyice budayıp kış uykusuna yatırmayı ve baharda canlanmalarını beklemeyi düşünüyorum...

Artık bhut işinden gönlüm yoruldu... O nedenle hep birlikte yeni maçlara hazırlanacağız

Yeni siparişler, yeni tohumlar ve yeni umutlar..........


Düzenleyen Erdal Hoca : 08-09-2016 saat 21:24 Neden: ekleme
Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön