View Single Post
Eski 04-09-2016, 11:24   #167
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Tohum alım çalışmaları başladı. Seneye mümkün olduğunca (özellikle domates ve biberde) çeşit ve adet sayısını azaltarak deneyip beğendiğimiz çeşitleri ekmeye çalışacağım. Dolayısıyla paylaşacağım tohum sayısı da azalacak.

Domateslerle başladım, fermantasyon usulü ile ayrışan tohumları 1/10 sirkede 10 dakika kadar bekletip alüminyum folyo üzerine serdim.

Name:  tohum alımı 03.09.2016.jpg
Views: 488
Size:  34.6 KB

Az önce bahçeyi dolaştım, bahçenin en büyük domatesini (italian heirloom) sonunda kopardım. Tartmadım ama yarım kiloya yakın olmalı. Kusursuz görüntüsüne rağmen ilk topladığım kardeşlerine göre tadı bir tık geri düşmüş. @birnefestoprak ın dediği gibi mevsimseli bırakın aynı sıradakilerde bile tat farkı olabiliyor demekki.

Mükemmel görüntü deyince 'eva domatesin' (resimde en küçük olan) hakkını yememeli. İki tanesi olgunlaşıp toplayan olmayınca kendilerini toprağın üzerine atıvermişler. En ufak bir yumuşama, zedelenme yok. Tabi bu kadar güzel görüntüye karşın bu domatesten aynı oranda bir tat beklemek haksızlık olur.

Bu sene 'heybetliler' e nazar değdi, yağmur ve hastalıktan en çok onlar etkilendi. Ufak tefek çürümeler, dalında yumuşayıp erimeler, tadındaki ekşilik, herhalde çok şımarttık.

Name:  italian eva heybetli 04.09.2016.jpg
Views: 437
Size:  38.9 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön