View Single Post
Eski 31-08-2016, 13:39   #4
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baysamin Mesajı Göster
Merhabalar benim evimin arkasında küçük bir bahçemiz var. Ot bürüyüp duruyordu ve toprağı da taş ve inşaat molozu dolu sonunda otları yoldum güzelce belledim 3 el arabası taş moloz ve çöp çıkarttım tırmıkla düzeltim.

Bahçeyle çok ilgilenebilecek biri değilim işlerimden dolayı ve bilgimde çok sınırlı ama yinede ufak bir şeyler yapmak istiyorum.

Aklıma duvar diplerinde 60-70cm genişliğinde 40-50cm yüksekliğinde ekmelik yer bırakıp orta kısmada seralarda kullanılan taban malzemesinden alıp yere sermek üstünede beyaz çakıl dökmek geldi.

Bitki olarak fazla bakım gerektirmeyen çiçekli bitkiler **** sizlerden gelen önerilerle belirlemek.

Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.



Yaşadığınız bölge ve bahçenizin yapısı düşünüldüğünde:

Yüksek duvar dibine boylu boyunca, duvarı kapatması amacıyla kış yaz yeşil olan bambu.

Duvarların birleşme köşelerine Fatsia japonica, Acuba japonica, Acanthus sp. gibi yaz kış yeşil, büyük ve-veya gösterişli yapraklı bitkiler. (Acanthus bu özelliklere ek olarak çiçekli)

Aralara da ortanca, Bergenia gibi çiçekli bitkiler öneririm.


Böylece kışları %80 üzeri yeşil, yazları %100 yeşil ve bir miktar çiçekli bahçeye kavuşabilirsiniz. Türler değişebilirse de ulaşma kolaylığından ve ekonomik uygunluğundan dolayı yukarıdaki türler makul görünüyor.

Kocaeli orman altı bitkilerinden hodan(yörenizde kaldırık veya benzeri bir ismi olabilir) gibi otsular, Komar, Daphne pontica gibi çalılar da tasarıma eklenebilir. Bence iyi olur.


Düzenleyen Taşlıbahçe : 31-08-2016 saat 13:46 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön