View Single Post
Eski 28-08-2016, 22:13   #12
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thorbank Mesajı Göster
merhaba nk tarım öncelikle sera fikriniz hayırlı uğurlu olsun rabbim bol kazançlar versin...danışmanlık ve proje hizmeti için ne kadar ücret talep ettiler? siz bu iş için ne kadar bütçe belirlediniz? çilek konusunda mı yoğunlaşacaksınız ? bu deneme serası mı olacak yoksa ticari amaçlı mı? cevaplar için teşekkür ederim
Sn.thorbank teşekkürler... topraksız çilek ile ilgili olarak antalyadan bir firma 3-5 bin dolar yıllık danışmanlık ücreti talep etti, bu ücrete besin formulasyonları da dahil. Bunun dışında bir başka firma besin ilk aşamada formulasyonlarını paylaşamayacağını ifade etti ancak besin çözeltisini türkiyeden tedarik edemeyeceğimi söylediğimde toplam ücret olarak 10 bin dolar istedi.

bu fiyatlarla ilgili az ya da çok diyemiyorum ancak şu an beni aşıyor. bu yüzden ilk aşamada serayı 500 m2 olarak tutuyoruz. bütçe olarak 40-50 bin tl civarı. çilek çalışacağız. konu başlığındaki biber ve marulla ilgili olarak küçük çaplı denemeler olacak. 500 m2 seranın ticari mi, deneme mi olduğu konusunda açıkçası net bir şey söyleyemiyorum, nihayetinde amaç ticaret, üretim. bulunduğumuz ülkede çilek fiyatları yüksek seyrediyor.

iyi çalışmalar...

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön