Konu: Defne
View Single Post
Eski 27-08-2016, 20:42   #27
CornusMas
Ağaç Dostu
 
CornusMas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2016
Şehir: İstanbul/Çanakkale-Biga
Mesajlar: 199
Merhaba,

Yeni bir üye olmakla birlikte Ağaçlar.Net sitesini ve forumlarını uzun zamandır takip ediyorum. Şu ana kadar pek çok şey öğrendim.

Benim de bir defne ağacıyla ilgili bir sorum, daha doğrusu bir sorunum var. Yeni aldığımız arazinin kenarında, dipten gelen sürgünlere boğulmuş bir defne ağacı vardı. Başlangıçta ağaçtan çok bir çalıya benziyordu. Ancak dipteki sürgünleri temizleyince ağaç ortaya çıktı. Problem şu. Ağaçın gövdesi çok düzgün olmasına rağmen dallanmaya başladığı noktadan itibaren doğudan batıya doğru eğilmiş durumda. Batı yönündeki dallar sağlıklı olmasına rağmen doğu yönündeki dallarda kurumalar var.

Ağacın normal görünüm almasını istiyorum (her yöne dengeli büyüyen, herhangi bir özel şekil verilmemiş). Bunun için nasıl bir budama yapmam gerekiyor? Çok sert bir budama yapsam, mesela dalların tamamını kessem ağacı kaybeder miyim? Bu durumda dallardaki batıya doğru eğrilikten nasıl kurtulacağım?

Yeni üye olduğum için siteye fotoğraf ekleyemiyorum ama Google Drive üzerindeki fotoğraflara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Özellikle ilk fotoğraf (IMG_0206.jpg) ağacın doğu tarafını ve şekil bozukluğunu net şekilde gösteriyor.

https://drive.google.com/file/d/0B73...hNLVhPZjA/view

https://drive.google.com/file/d/0B73...40RkJNTWc/view

https://drive.google.com/file/d/0B73...loSGsyaDg/view

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön