Sn. Birnefestoprak; sizden gelen "şalak" ile "tutma" kavunları arasında bir karışıklıktan şüpheleniyorum.
Aşağıdaki görselde ön sıradaki üç kavunu (ağırlıkları 2.2 kg ila 3.1 kg arasında değişiyor) diğer tohumluk bıraktığım kavunlar gibi çatlayana, patlayana veya iyice yumuşayıncaya kadar bıraktım. Çatladıkları zaman da aldım, kestim fakat et dokuları kütür kütür, sert, şeker oranı oldukça düşük, kendine has aromalı ve ayrıca bir damla su yok, çok kuru. Tohumlarını da neredeyse elim ıslanmadan etraflarındaki dokuyla birlikte hiç dağıtmadan alıp tabağa koydum.
Bu özellikler bende "acaba bu kavun tutma değil de şalak olabilir mi?" sorusunu akla getirdi. Henüz şalak kavunu olarak not aldıklarımı hasat etmedim, bir iki güne ederim. Tohum paketlerini karıştırmış olabilirsiniz veya ben karıştırmış, yanlış not almış olabilirim, olabilir miyim? Bu kavunlar sizce tutma mı şalak mı?