Bu yılın Ocak ayında çektiğim resim:
Benim hasadımda yukarda Sn Taşlıbahçe'nin resimde gösterdiği gibi kumlanma söz konusu olmadı. Bizim şartlarımızda, Ocak ayında duruma göre don olabiliyor ya da olmuyor ama havalar kesin olarak serin veya soğuktur. Koşullar, et dokusunu etkilemiş midir emin değilim.
Bir de ANATOHUM Projesi'nin ana amaçlarından bir tanesi de bu nadir çeşitlerin ilerde yeni çeşitlerin üretimi için çoğaltılması. Örneğin et yapısı yemelik için çok tercih edilmeyebilir ama dikkatli bir üretici, bu karpuzun başka bir özelliğini farkederek yeni bir karpuz çeşidinin üretiminde anaç bitkilerden biri olarak kullanabilir. Dolayısıyla, çeşit değerlendirmesi yaparken yeme kalitesi ve verim dışındaki konuları da düşünmekte fayda var.