View Single Post
Eski 15-08-2016, 14:41   #49
gaye_oguz
Yeni Üye
 
gaye_oguz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2013
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 10
Lightbulb Isı yalıtımlı alüminyum doğramalar ve ahşap görünüm

Merhaba, öncelikle alüminyum pencerelerin kesinlikle PVC pencereler kadar iyi ısı yalıtımı sağlayabildiğini söyleyerek söze başlamak istiyorum. Alüminyum pencerelerde ısı yalıtımı ısı bariyeri denen plastik parçalar vasıtasıyla sağlanır. İç ve dış ortam arasındaki ısı transferini engelleyen bu plastiklerin boyları ne kadar uzun olur ise ısı yalıtımı da o kadar iyi olur. Isı yalıtım bariyeri nedir aşağıdaki linkten görebilirsiniz:

yalıtımlı alüminyum: Isı Yalıtım Bariyeri

Bir pencerenin ısı yalıtım değeri Uw ile ifade edilir ve bu değer 1W/m2K'den bile daha düşük değerler alabilir alüminyum pencerelerde. Detaylı bilgi için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz:

yalıtımlı alüminyum: Neden Alüminyum Doğrama

Isı yalıtımının yanında alüminyum pencereler PVC pencerelere göre dayanıklı, çevreci ve yangında salt asid gaz yaymaması ile güvenlidir.

Bunların yanında alüminyum pencereler istendiğinde ahşap desen görünümlü olarak imal edilebilir. Bir çok firma ahşap görünümlü alüminyumu 4-5 farklı ağaç deseninin farklı açık-koyu desen kombinasyonlarını imal edebilmektedir. Bundan da öte alüminyum çerçeveler gerçek ahşap ile kombine edilerek imal edilen pencere sistemleri de vardır. Daha pahalı olan bu çözüm bina geliştiricileri (müteahitler) tarafından pek tercih edilmese de eğer siz evinize yaptıracaksanız fiyat farkı kullanacağınız ürün düşünüldüğünde çok da fazla değildir. Bu türde pencerelere örnek olarak Aluwood/Mebay tavsiye edebilirim.

Aluwood Wood Aluminium Windows


Düzenleyen gaye_oguz : 17-04-2017 saat 19:23
gaye_oguz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön