View Single Post
Eski 14-08-2016, 21:15   #123
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Et Sarı Tohum Al'ın lezzeti ve et dokusu nasıldı? Daha önce söylemiştim ama tekrar belirteyim: Yabancı literatürde bu renkte çekirdeğe sahip sarı (ya da beyaz) karpuz hiç görmedim.

Son gösterdiğiniz haliyle Misakça (ya da Musakça)'da bir sorun gözükmüyor. Ağ örgüsü güzel gelişmiş.
"Et Sarı Tohum Al"ın tadında daha önce Trakya'da çokça tattığım sarı karpuzların mayhoşumsu tadı yok, şeker oranı ise düşük. Eti sıkı dokulu; nasıl anlatsam, kütür kütür değil.


Misakça kavununda bir bitkide polimorfik meyve oluştuğunu yazmıştım daha önce. İkincil oluşan bu meyve diğer uzun meyvelerden tamamen farklı, yuvarlak ve dokusu da sizin tohumu paylaştınızda kullandığınız görseldekiyle aynı. Biraz daha beklesin hasat edeceğiz. O zaman hem bu meyveyle hem de yanlış formla ilgili görselleri ve tadım bilgilerini eklerim.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön