View Single Post
Eski 13-08-2016, 09:28   #6
ahmetmesut
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-05-2016
Şehir: Hakkari
Mesajlar: 178
Öncelikle niyetimin yanlış anlaşıldığını belirtmek isterim.amacım etlik kesim erişkinliğine ulaşmamış bir hayvanı sırf kürkü veya başka birşeyi için kesmek değil. Ülkemizde bu standartları belirleyen tarım ve hayvancılık bakanlığının belirlemiş olduğu yetişkin sınıfındaki kesilebilecek olan koyunlar içindir. Kaldıki ülkemizde kurban bayramı döneminde bu standartlara ulaşmış 5-6 milyon küçükbaş hayvan kesilmektedir. Başlığı kuzu kürkü/koyun postu şeklinde açmamın sebebi; bu sanatı icra eden hatta şuan ayakta tutmaya çalışan Erzurum daki "kevelciler" yetişkin koyunlardan çıkan postu bu şekilde tanımlıyorlar. Burdaki temel amaç bir kürk veyahut köşe minderi elde edebilmek amacıyla bir hayvanı kesmek değildir, kurban veya karkas et eldesi maksadıyla kesilmiş olan hayvanların derilerinden faydalanabilmektir. Atalarımız Türkler binlerce yıldır aynı yöntemi uygulamış et amacıyla kestikleri hayvanların derilerinden de istifade etmişlerdir.
Ayrıca belirtmek isterimki 3 haftalık diye tabir edilen kuzudan çıkan derinin yüzey alanı ile benim en yukarda bahsettiğim köşelik post hiç alakalı değildir.
Belki başlıkta ifade yanlışlığı olmuş olabilir eğer olmuşsa zaten yöneticiler müdahale edeceklerdir.
Son olarak tekrar belirtiyorum kuzu ibaresini kullanmış olmam kesilme olgunluğuna ulaşmamış bir canlıyı kastetmek maksatlı değil, bu işin ustalarının bu ifadeyi kullanmasıdır.

ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön