View Single Post
Eski 01-08-2016, 10:07   #1924
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,865
İsmail bey son resim çıkmamış..

Hazır resmi görememişken bir kaç şey paylaşmak ve sormak isterim. Sayfama kurtların kepek-şeker-su+ilaç karışımıyla bertarafına ilişkin önerinizi yeni gördüm, gözümden kaçmış. Solucanları korumak için karışımı bir kaba koyun demişsiniz de, nasıl olursa olsun kaplar toprak seviyesinden yukarıda olacaktır, kurtların içine girmesi zor olmaz mı, bir de bahçenin dört beş yerine bu karışımı koysam daha iyi olur sanırım.

İlaç demişken; misal salatalığa bakır atıyorum hasat süresi 14 gün diyor. 14 günde salatalık olur iki karış ve yenmez. Bu durumda ilaçlı sebzeleri koparıp buzdolabında bekleterek hasat süresini tamamlasak kalıntıyı azaltabilir miyiz.

Bahçede dahliyalarda küllemeyi görünce bakır ile tüm bahçeyi ilaçladım. Domateslere toz kükürtte atmıştım. Bakır prospektüsünü okuyunca domateslerde gelişmeyi olumsuz etkileyebilir yazıyordu. Toz kükürtte domatesin çiçeklerini olumsuz etkilemiş olabilir mi çünkü koltuk alıp sağını solunu düzenler ipe sardırırken etrafta hiç arı falan görmüyorum.

Forumda sebzeleri kopardıktan sonra suda 20 dk. bekletmenin ilaç kalıntısını % 60 azalttığını okudum. Önceki gün iş güvenliği ziyaretine gittiğim zirai ilaç satıcı mühendise bu durumu sordum; 'kullandığınız ilaçlar sistemik değil, istediğiniz zaman koparıp, güzelce yıkadıktan sonra yiyin, sistemik olanlara da ne yaparsanız yapın zaten kalıntıyı sıfırlayamazsınız dedi.

İş yoğunluğu arasında müsait olduğunuzda minik bilgiler verebilirseniz sevinirim, düzenli ve bilinçli ilaç kullanan biri olduğunuza inanarak sordum, teşekkürler şimdiden.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön