View Single Post
Eski 31-07-2016, 12:48   #1060
lusoari
Ağaç Dostu
 
lusoari's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2012
Şehir: erivan ve istanbul
Mesajlar: 1,490
Katmerliler sıcakta biraz zor çiçekleniyorlar burada da durum aynısı bir sürü tomurcuk veriyorlar ama çok azı mutlu sona eriyor. Sana gönderdiğim kırmızı kızın tam açmış hali alttaki resimdeki gibi olacak, bu türü çok seviyorum hem çok dayanıklı hemde çiçekleri çok katmerli ve hep muntazam açıyor sanki top gibi, sarı katmerli gibi alt yaprakları uzunca olmuyor.
Senden gelen çelikleride ben tutturamadım, sanırım çelikler uzun yola dayanamıyorlar ama köklü olanlar sorun yaratmıyor Hibiscus schizopetalus için ise sakın üzülme lütfen, bu kış benim anacımda bozuldu sebebini ise hiç anlamadım ama diğer türlere göre daha narin olduğu kesin, anacın durumu hoşuma gitmeyince çareyi çeliklemekte buldum aldığım onca çelikten sadece 2 tanesi tuttu diğerleri ise anaç ile birlikte malesef öldü. Almış olduğum çeliklerin biriyle sil baştan başlayacağım ama diğer kardeşinide sana göndereceğim haberin olsun, hem hazır tutmuş olduğu için sorun yaşamazsın yeter ki sen üzülme.
Hem bu türü ne zorluklarla edindiğimi anlatmışımdır sana, ileride hani oldu da birinden birini tekrar kaybedersek en azından bilirizki diğeri hayatta ve tekrar çoğaltabiliriz.

Eklenen Resimler
  
lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön