View Single Post
Eski 29-07-2016, 09:30   #880
darnglove
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın darnglove, yüklediğiniz fotoğrafı incelemeye çalıştım, daha yakın bir çekim olsaymış.

Ziraat mühendisi bahçenizi gördü mü yoksa anlatımınızla mı cevap verdi. Keşke bel küreği ile çıkarttığınız bir parçayı gösterseydiniz.

Bodrum çok sıcak, "iki günde bir bol suluyordum" demişsiniz, biz Marmara Bölgesinde bile her gün sulama yapıyoruz hele Temmuz ayında ve çok sıcaklarda bazen iki kere bile oluyor.

Yabani otları yok etmek için amintozu verdim demişsiniz, ne olduğunu bilmediğimden inrernette araştırdım ama pek de tatmin edici bir şey bulamadım kimyasal yardımcı diyor.
Yabani otları yok etmek için özellikle geniş yapraklı otlar için olanları tercih etmeniz gerekir. Çimler ince yapraklıdır, sanırım kullandığınız ot ilacı ile çimlerinizi de öldürdünüz.

Bana kalırsa siz ot ilacı öldürdüğünüz alanı iyice temizleyin, 60 metrekare büyük bir alan değil, güzel bir karışım tohum ile (hayvan gübresi kullanmadan çünkü hayvan gübresi ile yabani ot çok çıkar) yeniden çim alanı tanzim edin. Eylül sonu Ekim başı bu iş için ideal bir zamandır.

Ben yanık hayvan gübresi kullanıyorum ama bununla çıkan geniş yapraklı otları temizlemek zoruma gitmiyor veya geniş yapraklı ot öldürücü Tordon kullanıyorum ve çim alanım 1000 metrekare.
Ilginize ve yorumlariniza cok tesekkur ederim zaten bende tordon kullandim cevremdeki bahceleede hemen hemen ayni durumda ve bu aylarda surekli bu sekile geldiklerini belirttiler diger bahcelerde, ama diplerde inanılmaz kuruma mevcut anlayamadim. Yakin resimleri su sekilde yorumlari ziraat muhendisi yapti evet ama butun bahceler bu aylarda bu sekilde oluyormus, bu arada tordon kullanali yaklasik 2 ay oldu bu sararma ise 15 gun once basladi diger bahcelerdeki gibi

Eklenen Resimler
   
darnglove Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön