Böğürtlen zamanı ^_^
Bahçelerimizde yetiştirmemiz gereken sağlık deposu ürünümüz böğürtlen.
- Böğürtlen yetiştirmeye 7-8 yıl önce sadece bir dal böğürtlen dikerek başladım daha sonra çoğalta çoğalta 6 ocak kadar böğürtlenim oldum. Onlarca da fideyi kolu komşuya dağıttığım.
- Böğürtlenim dikensiz iri bir çeşit ancak son 2 3 yıldır böğürtlenin taneleri küçüldü daha sonra kışın böğürtlen ocaklarına balık iç organları ve kafalarını gömerek gübreledim sonuç iri böğürtlenler ^_^
- Böğürtlende dikkat edilmesi gereken pas hastalığı, gübreleme, susuz bırakmama ve en önemli husus budama her yıl budanarak verimli anaçlar elde edilebilir.
Biz böğürtleni şerbet yaparak tüketiyoruz;
- Tarifi;
Böğürtlen temizlenir, yıkanır, kaynatılır, içine kaynarken karafil ve reyhan koyuyoruz. Kaynattıktan sonra kevgirden geçiririp, sulandırıyoruz ve soğuk soğuk içiyoruz ^_^