View Single Post
Eski 12-07-2016, 17:13   #75
Şah-Kara
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
bluebery,honeybery gibi bitkiler İzmir in sıcağına dayanamazlar. heleki bu yıl. blubery nin birde ph sorunu var. Schisandra bitkiside sıcağa dayanamamış olabilir.

ithal fidanlarda bu sorun daha yüksek oluyor. ithal cretegus mespulus dikmiştim. tamda sıcaklara denk geldi. ikisininde yaprakları kavruldu fakat bol suladım şimdi iyiler.
Sayın aydemiraydın, doğru diyorsunuz ph sorunları ve sıcak konusunda fakat bütün bunların tedbirini almış kuzey ve gölge bir alana ektim bluebery ve Schisandra bitkilerini. Sunshineblue cinsi bluebery sıcak iklime dayanıklılığı ile biliniyor. Bu nedenle almıştım. Karadeniz orjinli fidanlarım bluegold ve bluecrop cinsi bluebery fidanların halâ yaşıyorlar ki bu cinsler sıcağa dayanıklı değil diye bilinir.
Başta da yazımda belirttiğim gibi sayın esflora'dan aldığım fidanlarım aynı özellikleri göstererek kurudular. Sanki zaman ayarlı gibi. 1,5 ay içinde kurudular. ne yaptıysam kurtaramadım. Gölgelemeyi arttırdım, düşük ph'lı su ile suladım. (Toprağı daha önceden sıvı ve toz kükürt ile ve çam ağacı kabukları ile işlemiştim. Ve çam ağaçlarının altına ekmiştim) tanıdık ziraatçılardan da destek aldım ama nafile kurtaramadım...
Bende Schisandra için halâ bilgi ararken buradaki mesajları görünce sayın esflora'ya sorayım dedim... Ve diğer fidan alacakları da bilgilendirmek istedim...
Saygılarımla...

Şah-Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön