View Single Post
Eski 08-07-2016, 07:50   #74
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şah-Kara Mesajı Göster
Merhaba, sayın esflora mayıs ayında sizden yemyeşil olarak aldığım Schisandra chinensis fidanım ne yazık ki, önce yaprakları kahverengileşti ve kuruyarak döküldü, sonra da dalları kahverengileşerek kurudu. Oysa oldukça itina ile bakmaya çalışmıştım. Bahçemin kuzey tarafına korunaklı duvar dibine ve gölge yarı gölge bir yere dikmiştim. Sizden aldığım bu ikinci ürün. Daha önce de (sunshine blue blueberry) başka bir ürün almıştım o da aynı şekilde aynı özellikleri göstererek kurudu. Bu ürünleri ithal mi alıyorsunuz bilmiyorum. Schisandra chinensis fidanı üzerinde hatırladığım kadarı ile yabancı menşeili bir etiket vardı.
Hep söylenir veya şehir efsanesi de diyebiliriz; satıcılar bitkilere özel besin, hormon ve takviyeler v.b. vererek albeniyi arttırırlar ve bitkiler satıldıktan sonra da ne yazıkkı o albenili bitkiler alıcının elinde kururlar.
Sizi bu konuda suçlamak istemem ama aldığım iki ürünü de aynı özellikleri göstererek kaybedince ister istemez bu olasığı düşündüm. Her iki ürüne de oldukça yüksek meblağlar vermiştim.
Sizden ricam bu belirtiler nedir ve bunun için bir tedavi, bir uygulama var mıdır? Bu konu da yardımcı olabilirmisiniz?


bluebery,honeybery gibi bitkiler İzmir in sıcağına dayanamazlar. heleki bu yıl. blubery nin birde ph sorunu var. Schisandra bitkiside sıcağa dayanamamış olabilir.

ithal fidanlarda bu sorun daha yüksek oluyor. ithal cretegus mespulus dikmiştim. tamda sıcaklara denk geldi. ikisininde yaprakları kavruldu fakat bol suladım şimdi iyiler.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön