View Single Post
Eski 04-07-2016, 20:24   #11
Ferhat Ozdemir
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-03-2011
Şehir: Texas/Houston
Mesajlar: 61
Cumleten Selamun Aleykum.
Gecikmeden dolayi kusura bakmayin arkadaslar.

hdhd06 kardesim oncelikle senin soruna cevap vereyim, su sogutma sistemini peltier ile yaptim. Peltier'in nasil calistigini internetten bulabiliersin.

Name:  UT8VUGzXihXXXagOFbX4.jpg
Views: 1343
Size:  35.2 KB


Ilk gunden bugune kadar yasadiklarimi paylasayim.

Seyehate cikmadan once elimden geldigi kadar sistemi kontrol edip, eksiklerini tamamlayip evden ciktim. Eksilen su icin, musluktan su cekmek yerine ek olarak su takviye tanki eklemistim. Bu tank yaklasik 50 L su aliyor. Sirkulasyon tanki ise yaklasik 60 LT su aliyor.
Buranin havasi cok sicak oldugundan, ve yetistirdigim bitklerin(Domatesler) cok su tuketmesinden dolayi, Yedek tanktaki su bitme asamasina gelmist. Bu sure zarfinda EC sensorunun kireclenmesinden dolayi, sistem EC degerini hep dusuk gormus. Yani EC yukseldiginde otomatik su eklemesi gerekirken, sadece su seviyesi azalinca su eklemis. Tabii su azalinca EC degeri dogal olarak yukseliyor, lakin sensorden dolayi sistem bunu tespit edememis. Bu yuzden bitkiler biraz zarar gormustu.
Bitkileri kamera ile takip ettigimden, gec de olsa tersligi farkedip, sisteme manual olarak mudahele edip su ekledim. Elhamdulillah 2-3 harici digerlerini kurtardim.

Ayrica EC ve PH olcum devrelerinde elektronik bariyer kullanmadigimdan PH olcumu hatali yapiyordu. Yukarda farkettiyseniz PH 10 vs idi. Bunun sebebi EC ve PH sensorunun birbirlerini etkilemesi.
Gecen gun Cin'e yaptirdigim PCB ler elime ulasti. (1 ay kargo surdu)
Elhamdulillah kalite bekledigimden iyi cikti.

Name:  2016-07-04 13_19_06-IMAG2099.jpg - Windows Photo Viewer.jpg
Views: 930
Size:  51.6 KB

Devrenin montajini yapip test ettim, Elhamdulillah sorunsuz calisti.
Ihtiyaci olan arkadaslara devrenin cizimini gonderebilirim. Ayrica baski devreyi yapmakla ugrasmak istemeyenler Cin'de yaptirabilirler. Ben resimdeki gibi 5 adet PCB yi kargo dahil 13$ a yaptirdim. Gordugunuz PCB de EC ve PH icin iki ayri bariyer devresi mevcut.

Suan icin arayuzu guncelleyecegim bir de yazilim konusunda bir kac eksiklikler farkettim. Onlari revize edecegim insAllah.

Selam ve Dua ile, hayirli bayramlar.

Ferhat Ozdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön