View Single Post
Eski 30-06-2016, 15:18   #102
ruhito
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-06-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Phalaenopsis orkideleri 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay süreyle tutulmazlarsa çiçeklenme meydana gelmez. Cymbidium orkidelerinde gece 12°, gündüz 20°C gibi (hangi türün melezi olduğuna göre değişebilir) sıcaklık farkı bulunmalı ki çiçeklenme meydana gelsin. Saksı harcı zaman içerisinde çürür ve burada mantar miselyumları gelişmeye başlar. Bu miselyumları yemek için gelen sinekler vardır. Sizde de durum bu sanırım. Saksı harcınızı değiştirin. Yeni harcı kullanmadan önce kaynar su içerisinde haşlayın (bu harçta bulunması muhtemel, kabuklu bit, unlu bit, salyangoz yumurtalarını öldürür) ve soğuduktan sonra kullanın. Tarçında sinnamik aldehit denilen, bitkiler için de zehir etkisi gösteren bir kimyasal madde bulunur. Fazlaca kullanmamanız önerilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saksı harcını yaz başında değiştirmiştim, 3-4 ay oldu. Diğer saksıyıda aynı anda değitirdiğimi düşünürsek onda bir problem yok. Acaba toprağı açıkta bıraksam ve önerebileceğiniz doğam bir ilaç yöntemi (su ve tütün karışımı yazmışlardı onun gibi) işe yarar mı böceklerin kaçması için?
Birde önceki mesajda yazdığım gibi yanlış sulayıp yanlış bir şekilde kesim yapıyorum değil mi? Dipten kesim yapmamak ve kovaya sokup çıkarmak gerekiyormuş sulamak için de. Haftada bir mi bu şekilde sulamam gerekiyor? Çok sulamaktan da böceklenmiş olablir mi? Saksının iç yüzeyince saksıya yapışmış yeşil yosun gibi şeyler oluşuyor.

Biliyorum çok şey yazdım kusura bakmayın lütfen ama zarar görmelerini istemiyorum cevabınızı bekliycem

ruhito Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön