Normal bir toprak harcına geçirdiyseniz bakteriyel bir kirlilik söz konusu değil.
Domatesin genetiğine de zarar vermiş olması mümkün değil.
Yapısı gereği tüm meyve ve sebzelerin kabuğunun altı sterildir, mikrop barındırmaz.
Ancak herhangi organik gübrenin aşırı kullanımı (insan veya hayvan kaynaklı) nitrat fazlalığına yol açacağı için kanserojen olabilir.
"Eskiler şöyle yaparlardı da 90 yıl yaşadılar" önermesi yanlış, hepsi 90 yıl yaşamadı, yaşayanların da hasbelkader sağlam genleri varmış
Bizim genlerimizin ne durumda olduğunu biz bilmiyoruz, çok iddalı olamayız.
Çinlileri" gece gübresi" ne gelince, çinde nüfus çok fazla, beslemek zor olabilir.
Ayrıca kişisel tercihleri.